Zvonimir Brozić dobitnik priznanja “Milka Milinković”, Massimo Iveta najuspješniji mladi sportaš u 2022. godini

Danas je u Hotelu Westin u Zagrebu održan Dan hrvatskog paraolimpijskog sporta, 26. proglašenje najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Zvonimir Brozić, član Upravnog odbora HASOSI, dobitnik je priznanja “Milka Milinković” za 2022. godinu. Ovo priznanje dodjeljuje se po peti put, u spomen na našu slavnu paraolimpijku, za dugogodišnji rad na razvoju sporta osoba s invaliditetom. Zvonimir Brozić u parasportu djeluje više od 50 godina, a priznanje mu je na današnjoj svečanosti uručila dopredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ana Sršen.
 
“Nisam uopće svjestan da je prošlo već 50 godina mojeg rada. Rad s osobama s invaliditetom me ispunio i radio sam ga iz srca. Moram naglasiti da sam svoj rad s djecom s teškoćama započeo u Centru za odgoj i obrazovanje u Rijeci, a ovim putem pozdravljam svoj bivši kolektiv koji mi je omogućio da svoj rad slobodno kreiram i ostvarim s djecom sve stvari koje sam poželio. Velika hvala svima onima koji su me na mojem putu tijekom svih ovih godina, i ovim priznanjem, podržavali.” – rekao je Brozić.
Paraatletičar Massimo Iveta, paraplivačica Ana Marija Kovač, para karatist Stipe Barić i para obarač ruke Rudi Antolić proglašeni su najuspješnijim mladim sportašima HPO-a. Podsjetimo, Massimo je na prošlogodišnjim Europskim igrama mladih u Finskoj osvojio zlatnu medalju u bacanju koplja.
Najuspješnijim parasportašima proglašeni su Anđela Mužinić Vincetić (para stolni tenis) i Dino Sinovčić (paraplivanje). Najuspješnija ekipa je Muška ekipa u para sportskom ribolovu, najuspješniji stručni djelatnik Slobodan Glavčić. Najbolji sportaši u neparolimpijskim sportovima su Ruža Markešić (kuglanje) i Zlatko Poparić (para sportski ribolov), a priznanje za medijsku promociju parasporta pripalo je Sportskim novostima.
Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom čestita svim dobitnicima priznanja i nagrada!
Fotografije: CROPIX

 Skip to content