Troje hrvatskih paraatletičara na IWAS Svjetskim igrama u Portugalu

IWAS Svjetske igre, natjecanje za sportaše s tjelesnim oštećenjima, bit će održane od 26. do 28. studenog ove godine u Vili Real de Santo Antonio u Portugalu. Natjecanja u paraatletici održat će se kroz sva tri dana, a Hrvatsku će predstavljati troje paraatletičara.

Petra Štruklec bacat će kuglu i disk u kategoriji F40, Denia Novosel bacat će kuglu, disk i koplje u kategoriji F55, a Massimo Iveta kuglu, disk i koplje u kategoriji F33. U njihovoj pratnji putovat će trener i vođa puta Dragan Brajković, trener i asistent Ivan Radešić te asistentica Jelena Novosel.

Uz natjecanja u paraatletici, bit će održana i natjecanja u paraplivanju te podizanju utega. Vila Real de Santo Antonio ugostila je IWAS Svjetske igre i 2017. godine, a iste su ovdje trebale biti održane lani, no zbog pandemije odgođene su za 2022. godinu. Igre pružaju mladim sportašima mogućnost nastupa na međunarodnoj sceni, a već su iznjedrila poznata imena u parasportu poput svjetskog rekordera u skoku u dalj u kategoriji F64 Markusa Rehma.

Informacije o natjecanju dostupne su na službenoj stranici IWAS Svjetskih igara.

Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom želi uspješan nastup svim hrvatskim sportašima!

 Skip to content