Sobočan, Presečan i PAK Uspon ukupni pobjednici Paraatletske lige 2022

Danas je u Atletskoj dvorani Zagreb održan Zagrebački dvoranski miting, 4., ujedno i završno, kolo Paraatletske lige 2022 koja se provodi uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta.

Pobjednica Paraatletske lige 2022 u kategoriji seniorki je Nataša Sobočan (PAK Uspon) s osvojenih 20 bodova. Njena pobjeda ne čudi obzirom da je bila u podstvu od prvog kola Lige. Drugo mjesto pripalo je Ivani Purkić (AKOSI Vinkovci) s osvojenih 18 bodova, a treće mjesto zauzela je Petra Štruklec (AKOSI Agram) s  ukupno osvojenih 16 bodova. Pobjednik Lige u konkurenciji seniora je Marijan Presečan (AKOSI Agram). Marijan je do ukupne pobjede došao prikupivši ukupno 22 bodova, a iza sebe je ostavio Denija Černija (AKI -Otos-GP) s 20 bodova i Marina Županovića (AKOSI Vinkovci) s 18 bodova.

Najuspješnija u konkurenciji juniorki je Denia Novosel (AKOSI Medulin). Denia je skupila ukupno 5 bodova, a u vrlo tijesnom poretku iza sebe je ostavila Miriam Salopek (AKOSI Agram) s 4 boda i Lauru Bošnjak (AK Srce) s 3 boda. U konkurenciji juniora, pobjeda je pripala Borni Odobašiću (PAK Marsonia) s osvojenih 15 bodova. Drugoplasirani je Massimo Iveta (AK Spektar) s 13 bodova, dok je treće mjesto pripalo Željku Koščaleku (AK Srce) s osvojenih 5 bodova.

Uvjerljiva pobjeda u konkurenciji klubova pripala je Para atletskom klubu Uspon iz Velike Gorice koji je prikupio 160 bodova. Uspon je, kao i najupješnija seniorka, vodio u ukupnom poretku još od prvog kola Lige. Drugoplasirani je Spektar atletski klub za osobe s invaliditetom iz Pule sa 123 boda, a trećeplasirani Atletski klub osoba s invaliditetom Agram iz Zagreba s prikupljenih 111 bodova.

Paraatletska liga 2022 u četiri je kola okupila više od 100 paraatletičarki i paraatletičara na natjecanjima u Vinkovcima, Varaždinu i Zagrebu. Podsjetimo, osnovni cilj Paraatletske lige je poticanje povećanja broja paraatletskih natjecanja u tijeku jedne natjecateljske sezone. Ostali ciljevi su:

  • podizanje svijesti o važnosti bavljenja tjelesnom aktivnošću kod sportaša s invaliditetom i poteškoćama u razvoju,
  • privući određen broj novoregistriranih osoba s invaliditetom i/ili poteškoćama u razvoju mlađe uzrasne dobi u atletiku,
  • prepoznavanje talenata za postizanje vrhunskih sportskih dometa u paraatletici u budućnosti,
  • poticanje suradnje trenera kroz razmjenu znanja i iskustava,
  • doprinijeti socijalnoj uključenosti ciljne skupine.

 

Poredak po kolima te ukupan poredak dostupan je klikom na Paraatletska liga 2022.

Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom čestita svim natjecateljicama i natjecateljima te klubovima na postignutim rezultatima na natjecanjima Paraatletske lige 2022!Skip to content