Sloup, Gašpar i Šarac na popularnom Hanžeku

U utorak, 3. rujna na atletskim borilištima Sportskog parka Mladost u Zagrebu, očekuje na tradicionalno natjecanje IAAF World Challenge Zagreb – Memorijal Borisa Hanžekovića. Prvi put u povijesti Mitinga natjecat će para atletičari, i to kuglaši kategorija F40-41.

Hrvatsku će predstavljati čak trojica para atletičara: Matija Sloup, aktualni europski prvak u bacanju kugle u kategoriji F40, Vladimir Gašpar, državni rekorder u bacanju koplja u kategoriji F41, Tomislav Šarac, brončani u bacanju koplja sa IWAS Svjetskih igara za mlade 2018. godine.

Na startnoj listi još su: Bjelorus Aliaksandr Lvou, nacionalni prvak u bacanju kugle 2018. u kategoriji F40, Portugalac Miguel Monteiro, novopečeni svjetski juniorski prvak u bacanju kugle i aktualni europski viceprvak u kategoriji F40, Nijemac Niko Thomas Kappel, svjetski prvak u bacanju kugle iz 2017. godine i bivši svjetski rekorder u kategoriji F41, Nizozemac Take Zonneveld, aktualna europska bronca u bacanju kugle u kategoriji F40 i aktualni svjetski rekorder u bacanju diska.

Start natjecanja u bacanja kugle u kategoriji F40-41 predviđen je u 18.10 sati.

Ulaznice za Miting su besplatne, a više o tome gdje ih preuzeti možete pročitati ovdje.

Pozivamo sve ljubitelje atletike da dođu i podrže naše bacače!

PRELIMINARNE STARTNE LISTESkip to content