Sedam državnih rekorda na Paraatletskom mitingu Velika Gorica

U nedjelju 5. svibnja održan je Paraatletski miting Velika Gorica, 3. kolo Hrvatske paraatletske lige 2024, na kojem su postignuti izvrsni rezultati među kojima i sedam državnih rekorda. Državni rekord u bacanju kugle F46 postavio je Luka Baković (ASK Split) koji je prvi put prebacio granicu od 16m, točnije bacio je 16.10m. Državni rekord u bacanju kugle F55 postavio je Stipo Tokić (AK Spektar) s 8.33m,a Stipica Čupić (PAK URIHO) je s 13.51m postavio državni rekord u bacanju koplja F34. Izvrstan nastup u bacanju čunja imao je Mirnes Omerhodžić (PAK Uspon) postavivši državni rekord u kategoriji F51 s dalekih 32.06m.

U ženskoj konkurenciji postavljena su tri državna rekorda u bacanju kugle. Katrin Brebrić (PAK Vinkovci) je sa 7.18m postavila državni rekord u kategoriji F20, Melita Galetić (PAK Karlovac) s 4.17m u kategoriji F34, a Biljana Balde (AK Spektar) sa 6.04m u kategoriji F64.

Rezultati – Paraatletski miting Velika Gorica

Državni rekordi – žene

Državni rekordi – muškarci

 

Nakon provedenog 3. kola Hrvatske paraatletske lige 2024, vodstvo u ukupnom poretku Lige zadržali su seniorka Željka Brdar (PAK URIHO), senior Stipo Tokić (AK Spektar) i AK Spektar iz Pule, a trenutno vodeći u konkurenciji juniora je Ivano Rajković (PAK Uspon).

Željka Brdar (PAK URIHO) u uvjerljivom je vodstvu kod seniorki s ostvarena 2133 boda. Najvrijedniji rezultat postigla je u bacanju kugle s prikupljenih 618 bodova. Stipo Tokić (AK Spektar) u vodstvu je kod seniora s prikupljenih 1848 bodova. Navrijedniji rezultat postigao u bacanju kugle s 529 bodova. U konkurenciji juniora vodeći je Ivano Rajković (PAK Uspon) s 5 bodova.

U konkurenciji klubova, najuspješniji je AK Spektar iz Pule sa 139 bodova koji je zadržao vodstvo od početka Lige. Na drugom mjestu nalazi se PAK Uspon iz Velike Gorice sa 124 boda, a na trećem mjestu PAK Odisej Kutina iz Kutine sa ostvarena 74 boda. U konkurenciji juniorki nisu zabilježena minimalna četiri nastupa ni jedne natjecateljice dosad te nakon provedenog 3. kola Lige poretka nema.

Hrvatska paraatletska liga 2024 bit će nastavljena prema sljedećem rasporedu:

  • 14. 7. – Međunarodni paraatletski miting Zagreb Open 2024. – 4. kolo (Zagreb)
  • 29. 9. – Paraatletski miting Vinkovci – 5. kolo (Vinkovci)
  • 19. – 20. 10. – Pojedinačno Prvenstvo Hrvatske – 6. kolo (lokacija će biti određena naknadno).

 

Obračun bodova – 3. kolo – Natjecatelji
Obračun bodova – 3. kolo – KluboviSkip to content