Sara Marić i Marko Radovanac mlade nade parasporta u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora

U četvrtak 1. veljače u Kristalnoj dvorani Hotela Westin Zagreb u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora održano je 27. proglašenje najuspješnijih parasportašica, parasportaša, trenera i sportskih djelatnika, u sklopu Dana hrvatskog parasporta. Nagrade su podijeljene u 10 kategorija.

Paraatletičari Sara Marić i Marko Radovanac, uz Žade Banjad (paraskijanje), Danila Premuša (paraplivanje) i Lorenu Rinčić (parastolni tenis) proglašeni su mladim nadama parasporta. Nagrade im je uručio hrvatski paraatletičar, dvostruki osvajač paraolimpijske medalje u bacanju koplja u konkurenciji slabovidnih sportaša, dvostruki svjetski te europski prvak Branimir Budetić. Podsjetimo, Sara je ukupna pobjednica Hrvatske paraatletske lige 2023 u konkurenciji juniorki, a Marko u konkurenciji juniora.

Najuspješnija parasportašica u 2023. godini je Emma Mečić (paraplivanje), najuspješniji parasportaš Dino Sinovčić (paraplivanje), najuspješnija ekipa Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić (parastolni tenis), najuspješniji stručni djelatnik Luca Marin (paraplivanje), najuspješniji sportaši u neparaolimpijskim sportovima Stipe Barić (parataekwondo) i Ruža Markešić (kuglanje za slijepe u slabovidne), a najsupješniji mladi parasportaš Rudi Antolić (paraobarenje ruku). Priznanje za medijsku promociju parasporta pripalo je Silviju Škrlecu (tportal) i emisiji Sportsko Srce. Dragan Rakić (parastolni tenis) dobitnik je Priznanja Milka Milinković.

Osvajač brončane medalje na Svjetskom prvenstvu Pariz 2023 Deni Černi (bacanje kugle F33) i petoplasirana u skoku u dalj T20 Mikela Ristoski bili su nominirani u konkurenciji najupješnijeg parasportaša i najuspješnije parasportašice u 2023. godini.

 

Hrvatski paraatletski savez čestita svim dobitnicima nagrada i priznanja!

Fotografije: Hrvatski paraolimpijski odbor

 Skip to content