Projekt “Atletika za sve” finalist natječaja “Moj Zaba Start”

Projekt Hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom Atletika za sve plasirao se u finale natječaja Zagrebačke banke Moj Zaba Start u kategoriji Društvo. Natječaj financijski podupire projekte koji uključuju unapređenje svakodnevnog života u zajednici kroz podršku djeci, mladima, osobama s invaliditetom, starim osobama i potrebitima.

Ukupni fond potpora za natječaj Društvo iznosi 330.000 kn:

   1. 120.000 kn za prvo mjesto
   2. 100.000 kn za drugo mjesto
   3. 80.000 kn za treće mjesto prema odluci Komisije
   4. 30.000 kn za četvrtu nagradu prema odabiru javnosti putem javnog glasovanja na www.mojzabastart.hr

 

GLASANJE:

 • Javno glasanje na www.mojzabastart.hr počinje danas, 1. listopada u 12:00h, a završava 14. listopada u 12:00h.
 • Glasati mogu svi Internet korisnici, a svaki se glas verificira putem e-maila
 • Pri glasanju e-mailom korisnik svoj glas verificira klikom na link koji će mu stići u e-mail poruci
 • Sam proces glasanja prate ekrani koji sadrže osnovne informacije za korisnika i integrirane Uvjete glasanja s kojima se korisnik upoznaje prilikom glasanja.

 

Detaljnije o projektu

Opis projekta

S ciljem pružanja mogućnosti djeci i mladima s invaliditetom i poteškoćama u razvoju da kroz tjelesnu aktivnost sami prepoznaju svoje potencijale te tako podignu razinu kvalitete življenja, osmišljena su tri atletska kampa godišnje u kojima će se sudionici upoznati s pravilima i disciplinama para atletike. Djeca različitih vrsta i razina oštećenja, osim upoznavanja sa bazičnim atletskim elementima (trčanja, skokovi i bacanja) dobit će priliku proširiti mrežu socijalnih kontakata i sklopiti nova prijateljstva s djecom istih ili sličnih životnih izazova. Svoja životna, a posebice sportska iskustva sa korisnicima projekta, podijelit će vrhunski paraolimpijci, afirmirani sportaši u ulozi ambasadora projekta.

Realizacija vašeg projekta pridonijet će…

uključivanju djece i mladih s invaliditetom i poteškoćama u razvoju u zajednicu te smanjenju rizika od socijalne isključenosti uz tjelesnu i sportsku aktivnost. Osim navedenoga projektom se pridonosi podizanju svijesti i kod djece sudionika i njihove neposredne okoline o višestrukim učincima bavljenja sportom.

Zašto ste se odlučili prijaviti na Moj Zaba Start?

Uzimajući u obzir dosadašnje dugogodišnje iskustvo u provedbi projekata koji uključuju djecu i mlade s invaliditetom te respektirajući činjenicu prepoznatljivog imidža Zagrebačke banke, uvjereni smo u uspješnu realizaciju našeg zajedničkog projekta, njegovu održivost te mnogobrojne benefite i za Zagrebačku banku i za Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom.

Jednu nagradu dodjeljuje javnost – zašto da glasaju baš za vaš projekt?

Ovim projektom djeca i mladi s invaliditetom i poteškoćama u razvoju pretvaraju slabosti u snage, šire socijalnu mrežu, unaprjeđuju kvalitetu života, prihvaćaju sebe i svijet prihvaća njih. Sloganom Disability but also ability želimo upoznati javnost, ali i same korisnike projekta da oštećenja nužno ne znače i ograničenja.

Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom ovim putem poziva javnost da podršku projektu ATLETIKA ZA SVE daju putem javnog glasanja.Skip to content