Predsjednik Republike Zoran Milanović dodijelio Povelju Republike Hrvatske Hrvatskom paraatletskom savezu za promicanje, poticanje i razvoj paraatletskog sporta

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je u svojem Uredu na Pantovčaku odlikovao Hrvatski paraatletski savez, sportašice, sportaše, izbornike, trenerice i trenere za zasluge u sportu.

„Čestitam na upornosti, trudu, hrabrosti i ambiciji, jer bez ambicije, bez aspiracijskog duha nema pokretanja, nema naprijed i nema uspjeha, nema sretne, bogate i nezavisne države. Nadam se da vama ova odlikovanja znače puno i da ih doživljavate jednako ozbiljno kao ja. Ovo nije sitnica, ovo je jedna gesta države koju u ovom slučaju predstavljamo ja, kao predsjednik Republike, i povjerenstvo“, rekao je predsjednik Milanović u prigodnom obraćanju.

„Tijekom povijesti iz Hrvatske su nam odlazili najbolji, najpismeniji i najškolovaniji ljudi, a da se tako nešto ne bi ubuduće događalo i da bi se događalo što manje, da bi najbolji ostajali ovdje i da im vi poslužite kao primjer i inspiracija, ja vam još jednom čestitam na ovom uspjehu i želim vam zdravlja“, zaključio je predsjednik Milanović.

Hrvatskom paraatletskom savezu dodijeljena je Povelja Republike Hrvatske, za osobite zasluge u promicanju, poticanju i razvoju paraatletskog sporta, te postignutim vrhunskim sportskim rezultatima u zemlji i inozemstvu. Povelju je preuzeo predsjednik Hrvatskog paraatletskog saveza izv.prof.dr.sc. Tomislav Krističević.

Za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.,  te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara odlikovani su paraatletičari Ivan Katanušić i Deni Černi.

Isto tako, Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih sportaša na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.  te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu odlikovani su paraatletski treneri Ivan Čengić i  Danial Temim.

Redom hrvatskog pletera za izniman doprinos sportskim uspjesima hrvatskih sportaša na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.,  te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, odlikovan je paraatletski trener Boris Kljajić.

Za izniman sportski uspjeh i osvajanje medalja na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020., te promociji sporta i ugleda Republike Hrvatske u svijetu, Povelje Republike Hrvatske dodijeljene su paraatletičaru Velimiru Šandoru i paraatletičarki Mikeli Ristoski.

Riječi zahvale u ime svih paraolimpijki i paraolimpijaca te njihovih trenera na dodijeljenim odlikovanjima uputio je hrvatski paraolimpijski reprezentativac i osvajač srebrnog odličja u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020., Ivan Katanušić. On je rekao kako dodijeljena odlikovanja za njih ne predstavljaju samo doprinos za vrhunske rezultate već i motivaciju za daljnje rezultate i treninge. „Lijepa naša je možda zemljopisno i geografski mala, ali naši sportaši na borbenom polju pobjeđuju puno veće zemlje“, rekao je.

Hrvatski paraatletski savez zahvaljuje predsjedniku Republike Zoranu Milanoviću na prepoznavanju dosadašnjeg rada Saveza i dodijeljenom oblikovanju.

FOTO: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Ana Marija Katić, Marko BeljanSkip to content