Održana sjednica Skupštine HASOSI i proglašeni najuspješniji u 2017. i 2018. godini

U nedjelju, 20. siječnja 2019. godine održana je redovna sjednica Skupštine HASOSI u hotelu Panorama Zagreb. Na sjednici je prikazano Izvješće o radu Saveza u 2018. godini, te usvojen plan i program za tekuću godinu.

Nakon radnog, održan je svečani dio sjednice na kojem su proglašeni najuspješniji sportaši, treneri i klubovi u 2017. i 2018. godini. Nagrade su uručili predsjednik HASOSI Tomislav Krističević i predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.

Najuspješnija seniorka 2017. godine je Mikela Ristoski, koja je na WPA Svjetskom prvenstvu u Londonu osvojila prvo mjesto u skoku u dalj u kategoriji T-20, dok je na INAS Europskom dvoranskom prvenstvu osvojila prvo mjesto u troskoku. Senior godine je Zoran Talić, osvajač srebrne medalje na WPA Svjetskom prvenstvu u Londonu u disciplini skok u dalj koji je sa rezultatom 7,32m postavio novi europski rekord. Juniorka godine je Petra Štruklec, dvostruka svjetska doprvakinja, u bacanju kugle i diska. Petra je na IWAS svjetskim igrama u Portugalu osvojila drugo mjesto u bacanju kugle, a u Genovi na Europskim igrama mladih osvojila je čak dva prva mjesta, u kugli i u disku. Najuspješniji junior u 2017. godini je Dominik Počekal, koji je na WPA Svjetskom juniorskom prvenstvu u Nottwilu osvojio prvo mjesto i u bacanju diska, te drugo mjesto u bacanju kugle. U Genovi na Europskim igrama mladih osvojio je čak dva prva mjesta, u bacanju diska i kugle. Trener godine je Danial Temim, trener Mikele Ristoski. Najuspješniji klub u 2017. godini je AGRAM atletski klub osoba s invaliditetom iz Zagreba koji je sakupio 14.480 bodova te je sa velikom prednošću nadmašio konkurenciju.

Seniorka godine 2018. je Mikela Ristoski, osvajačica brončane medalje u skoku u dalj na WPA Europskom prvenstvu u Berlinu. Na istom Prvenstvu Matija Sloup je osvojio prvo mjesto u bacanju kugle, dok je u bacanju diska u 2018. godini dva puta postavljao novi svjetski rekord te je proglašen najuspješnijim seniorom u 2018. godini. Najuspješnija juniorka 2018. godine je Petra Štruklec koja je nastavila dominirati u konkurenciji mlađih uzrasnih kategorija te na već spomenutom WPA Europskom prvenstvu u Berlinu osvojila izvrsno treće mjesto u bacanju kugle, dok je na IWAS Svjetskim igrama za mlade (U23) u bacanju diska osvojila drugo, a u bacanju kugle treće mjesto. Junior godine je Matej Kačmarčik koji je na IWAS Svjetskim igrama za mlade (U23) osvojilo zlatno odličje u bacanju diska u kategoriji atletičara sa cerebralnom paralizom – F37. Najuspješniji trener u 2018. godini je Slaven Brkljačić koji je sa Zoranom Talićem i novim rekordom Europskih prvenstava 7,28m osvojio zlatno odličje u skoku u dalj na WPA Europskom prvenstvu u Berlinu. Zoran je iste godine osvojio i drugo mjesto na INAS Europskim igrama u Parizu. Temeljem pravilnika o vrednovanju uspješnosti klubova, Odisej atletski klub osoba s invaliditetom iz Kutine uspio je u 2018. godini prikupiti 10.290 bodova čime je najuspješniji klub u godini.

HASOSI je gospodinu Mihovilu Renduliću dodijelio posebno priznanje – zahvalnicu za izniman doprinos u stvaranju vrhunskih sportskih performansi u para atletici, naročito kod sportaša Matije Sloupa, Miljenka Vučića, Mateja Kačmarčika, Erika Fabiana Kaurina te Ane Gradečak.Skip to content