MUP poziva osobe s invaliditetom na ravnopravno sudjelovanje u predstojećim natječajima za zapošljavanje

U Ministarstvu unutarnjih poslova RH je u srijedu, 16. studenog 2022. godine održana konferencija za medije na kojoj je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr.sc. Davor Božinović predstavio aktivnosti MUP-a s ciljem poticanja osoba s invaliditetom na ravnopravno sudjelovanje u predstojećim natječajima za zapošljavanje u MUP-u.

Iako je Ministarstvo unutarnjih poslova i do sada bilo otvoreno za zapošljavanje osoba s invaliditetom kao i za njihovo sudjelovanje u radu na ravnopravnoj osnovi, ovo ministarstvo ima iznimnu želju dodatno osnažiti mogućnost zapošljavanja i sudjelovanja na ravnopravnoj osnovi osoba s invaliditetom.

Jedan takav natječaj MUP će raspisati već u srijedu 23. studenog i upravo tu će već osobama s invaliditetom biti pružena mogućnost ravnopravnog sudjelovanja. Riječ je o natječajima u kojem će se tražiti kandidati za ukupno 139 mjesta (117 radnih mjesta u policijskim upravama diljem RH i 22 radna mjesta u sjedištu Ministarstva). Od navedenog broja radnih mjesta njih čak 115 je u liniji rada upravnih poslova.

Naime, upravo za navedena područja rada kao što su prijavništvo/osobne isprave i statusna pitanja stranaca/radne i boravišne dozvole za strance je u proteklom razdoblju došlo do značajnog povećanja opsega posla, a za koja je ovo ministarstvo provedenim anketiranjem utvrdilo da u evidencijama nezaposlenih osoba u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ima kandidata s odgovarajućom stručnom spremom.

Na konferenciji za medije su uz ministra Davora Božinovića i njegove suradnike, sudjelovale Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, zastupnica u Hrvatskom saboru Ljubica Lukačić i dopredsjednica Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ana Sršen.

Izvor: Ministarstvo unutarnjih poslova Republike HrvatskeSkip to content