Ministarstvo turizma i sporta objavilo Javni poziv i Natječaj za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša

Ministarstvo turizma i sporta jučer je objavilo Javni poziv te Natječaj za poticanje školovanja bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša s ciljem bolje skrbi o sportašima, poticanju dual karijere i školovanju bivših i sadašnjih vrhunskih sportaša.

Javni poziv namijenjen je sportašima osvajačima medalja na olimpijskim igrama, paraolimpijskim igrama i olimpijskim igrama gluhih na visokim učilištima za akademsku 2020./2021. godinu, a Natječaj je namijenjen bivšim i sadašnjim vrhunskim sportašima za poticanje stjecanja njihovih stručnih kvalifikacija.

Rok za prijavu na oba poziva je 23. listopada 2020. godine.

U prošloj godini pravo na subvenciju školarine ostvarila su 84 vrhunska sportaša koji su upisali različite obrazovne programe na visokim učilištima ili ustanovama za stručna usavršavanja u sportu i za to je ukupno isplaćen iznos od 740.671,27 kuna.

Javni poziv i Natječaj nalazi se na stranicama Ministarstva turizma i sporta u rubrici Javni pozivi te u rubrici Sportski natječaji/Subvencioniranje školarina vrhunskih sportaša.

Izvor: Ministarstvo turizma i sportaSkip to content