Mikela Ristoski nositeljica hrvatske zastave na PI Tokio 2020

Odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog paraolimpijskog odbora za nositeljicu hrvatske zastave na otvaranju 16. paraolimpijskih igara izabrana je Puljanka Mikela Ristoski.

Mikela Ristoski vlasnica je desetak europskih, svjetskih i paraolimpijskih odličja u skoku u dalj, od kojih se zasigurno ističe osvajanje bronce na Igrama u Londonu 2012. i zlato na Igrama u Rio de Janeru 2016. godine.

O ukazanom povjerenju Mikela Ristoski izjavila je: “Izuzetna mi je čast i ukazano veliko povjerenje da ću 24. kolovoza moći ponosno nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Paraolimpijskih igara u Tokiju. Malo je sportaša koji na taj način dobivaju priznanje za svoje sportske uspjehe, a raduje me da ću baš među njima biti ja kao prva sportašica iz Pule i Istre. Uz mnoge moje sportske uspjehe, čast da hrvatsku zastavu nosim na Olimpijskom stadionu bit će svojevrsan vrhunac moje sportske karijere, kao i obveza da na igrama dam sve od sebe kako bih osvojila još jedno paraolimpijsko odličje”, zaključila je paraolimpijka Mikela Ristoski.

Izvor: Hrvatski paraolimpijski odborSkip to content