Kaurin, Purkić, Iveta i AK Spektar zadržali, a Marić preuzela vodstvo nakon održanog 2. kola Hrvatske paraatletske lige 2023

Stadion Kantrida ugostio je u nedjelju 5. studenog Paraatletski miting Rijeka, ujedno i 2. kolo Hrvatske paraatletske lige 2023. Za jedinu promjenu na vrhu ljestvice pobrinula se Sara Marić (AK Spektar) koja je preuzela vodstvo u konkurenciji juniorki. Sari je za poredak u Ligi nedostajao jedan nastup, a obzirom da je u Rijeci ostvarila čak dva uvjerljivo je zasjala na vrh poretka za juniorke s 3518 bodova. Na drugom mjestu nalazi se Denia Novosel (AKOSI Medulin) s 935 bodova, a na trećem mjestu Jovana Obradović (AK Spektar) s 53 boda.

Massimo Iveta (AK Spektar) zadržao je vodstvo u konkurenciji juniora s ukupno osvojena 1863 boda. Drugi je Marko Radovanac (PAK Odisej Kutina) s 1689 bodova, a treći Matej Bikić (AKOSI Vinkovci) s 867 bodova. Ivana Purkić (AKOSI Vinkovci) povećala je vodstvo u konkurenciji seniorki. Vodeća je s 3081 bodom, na drugom mjestu nalazi se Ani Jelenić (PAK Uspon) s 2094 boda, a na trećem Željka Brdar (PAK URIHO) s 1817 bodova. Najviše bodova u konkurenciji seniora prikupio je Erik Fabian Kaurin (PAK Odisej Kutina) s 3799 bodova, na drugom mjestu nalazi se Deni Černi (AKI -OTOS-GP) s 3668 bodova, a treći je Matija Sloup (PAK Odisej Kutina) s 3601 bodom.

U konkurenciji klubova, najuspješniji je AK Spektar iz Pule sa 214 bodova koji je zadržao vodstvo od samog početka Lige. Na drugom mjestu nalazi se PAK Uspon iz Velike Gorice sa 203 boda, a na trećem mjestu PAK Odisej Kutina sa ostvarena 173 boda.

Kroz pet kola Hrvatske paraatletske lige 2023 natjecao je 151 parasportaš iz 16 klubova.

Do završetka Hrvatske paraatletske lige 2023 preostalo je još jedno kolo, a ono će biti održano 26. studenog u Atletskoj dvorani Zagreb na Zagrebačkom velesajmu u sklopu Dvoranskog paraatletskog mitinga Agram kada ćemo saznati i konačne pobjednike ovogodišnje Lige.

Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske putem Natječaja za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini sufinancira projekt Hrvatska paraatletska liga 2023.

Rezultati – Paraatletski miting Rijeka
Obračun bodova – 2. kolo – natjecatelji
Obračun bodova – 2. kolo – klubovi Skip to content