Ivana Purkić postavila državni rekord u disku drugog dana Otvorenog prvenstva Srbije

Drugog dana Otvorenog prvenstva Srbije koje se održalo u Kruševcu natjecalo je petero hrvatskih paraatletičara, a postavljen je i jedan hrvatski rekord. Postavila ga je Ivana Purkić u bacanju diska u kategoriji F38, i to hicem 28.01 metara, čime je prijašnji rekord nadmašila za gotovo dva metra, točnije 1.88 metara.

Matija Sloup (F40) i Erik Fabian Kaurin (F46) natjecali su u bacanju kugle i diska. Matija je kuglu bacio do najboljeg ovosezonskog rezultata 10.46 metara, što je za samo 14 centimetara kraći rezultat od državnog rekorda, a ujedno i drugi najbolji rezultat u svijetu u kategoriji F40 ove sezone. Najuspješniji hitac u bacanju diska postigao je u četvrtoj seriji – 24.84 metra. Erik Fabian pobijedio je u obje discipline, u bacanju kugle i u bacanju diska. S 14.60 metara iz četvrte serije, postavio je rezultat sezone u bacanju kugle, dok je najbolji hitac u disku postigao u drugoj seriji – 46.28 metara.

Velimir Šandor (F52) natjecao je u bacanju diska u kojem je zabilježio najdalji hitac na 17.93 metara, a Radovan Halas (F51) je čunj bacio 29.29 metara.

Rezultati – 2. danSkip to content