Ivan Katanušić dobitnik godišnje Državne nagrade za sport “Franjo Bučar”

U Hrvatskom saboru predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uručili su Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“ za 2023. godinu. Nagradu za životno djelo dobili su Nikola Pilić, Damir Šolman (posthumno) i prof. dr. sc. Slavko Trninić, dok su godišnje nagrade pripale Josipu Šojatu, Ivici Jeliću, Josipu Reiću, Korneliji Kvesić, Tigranu Goričkom, Zlatku Žagmešteru, paraolimpijcu Ivanu Katanušiću, Josipu Vrliću, Mladenu Drnasinu, Damiru Poliću, Iliji Matijeviću i Veslačkom klubu “Krka” Šibenik.

Državna nagrada za sport “Franjo Bučar” najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Republici Hrvatskoj. Dodjeljuje se stručnim i javnim djelatnicima u području sporta, sportašima, pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju sportsku djelatnost te drugim pravnim i fizičkim osobama zaslužnim za razvoj sporta. U povijesti Republike Hrvatske od 1991. do 2023. godine dodijeljena je ukupno 81 nagrada za životno djelo i 390 godišnjih nagrada.

Predsjednik Hrvatskog sabora Jandroković i ministrica Brnjac čestitali su svim dobitnicima te naglasili kako su od 2016. godine napravljeni mnogi iskoraci u dodatnoj brizi i razvoju sustava sporta te je stvoren strateški i zakonski okvir, a izdvajanja za sport svake godine su rasla u rekordnom iznosu.

Izvor: Ministarstvo turizma i sportaSkip to content