Devet hrvatskih paraatletičara otvara sezonu na WPA Grand Prix mitingu u Dubaiju

Prvi WPA Grand Prix miting u 2024. godini na rasporedu je od 12. do 15. veljače u Dubaiju, a ukupno će natjecati devet hrvatskih paraatletičara: paraolimpijci Matija Sloup, Miljenko Vučić i Velimir Šandor te Luka Baković, Radovan Halas, Erik Fabian Kaurin, Antonio Kosmat, Ivana Purkić i Marin Županović.

Velimir Šandor (F53/klasifikacija) natjecat će u bacanju kugle, a očekivano je da će nakon klasifikacije biti vraćen u svoju prvu natjecateljsku kategoriju (F52) te će u tom slučaju natjecati u svojoj dominantnoj disciplini, bacanju diska, u kojem je dvostruki osvajač paraolimpijskih odličja (PI Rio 2016 i PI Tokio 2020).

Bivši europski prvak i osvajač svjetske bronce Matija Sloup (F40) bacat će kuglu, a u bacanju kugle natjecat će i Miljenko Vučić (F11), bivši europski prvak te bivši svjetski doprvak. U bacanju kugle F46 natjecat će dva hrvatska paraatletičara, trećeplasirani s Europskog prvenstva Bydgoszcz 2021 Luka Baković (F46) i aktualni europski rekorder u bacanju diska Erik Fabian Kaurin.

Državni rekorder Radovan Halas (F51) bacat će čunj, a višestruki državni rekorder Antonio Kosmat natjecat će u utrkama na 400m i 1500m. Jedina hrvatska ženska natjecateljica u Dubaiju, državna rekorderka i osmoplasirana na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu Ivana Purkić (F38/klasifikacija) bacat će disk dok će državni rekorder Marin Županović (F54) bacati koplje.

U 2024. godini Grand Prix mitinzi bit će provedeni u sedam gradova (Dubaiju, Tunisu, Jesolu, Xalapi, Marrakechu, Nottwilu i Prizu) na četiri kontinenta, od veljače do lipnja.

WPA Grand Prix Dubai 2024Skip to content