Atletičari ostali bez mogućnosti treniranja na Višnjiku u Zadru

HASOSI ovim putem izražava žaljenje zbog uklanjanja travnatog dijela atletskog stadiona Športskog centra na Višnjiku i zabrinutost za nastavak treninga atletičara bacača sa invaliditetom u Zadru. Unatrag nekoliko godina pod vodstvom trenera Stipića u Zadru se počela vrlo kvalitetno razvijati atletika osoba sa invaliditetom kroz klub Fortius. Pokazatelji tog kvalitetnog rada su rezultati koje je postigao Zadranin Vladimir Gašpar, član Hrvatske reprezentacije koji je osvojio 3. mjesto na Europskom prvenstvu u Berlinu 2018., 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dubaiju 2019., a sa rezultatom ostvarenim prošli tjedan na atletskom mitingu u Splitu trenutno je prvi na Svjetskoj rang listi u svojoj kategoriji u bacanju koplja i na korak je od kvalificiranja na PI u Tokiju 2021.

Usprkos činjenici da se sportašima trebao osigurati kvalitetan zamjenski prostor za sportske pripreme prije uklanjanja postojećeg objekta, to na naše veliko razočaranje nije učinjeno nego su ponuđeni u potpunosti neadekvatni tereni za trening koji ne zadovoljavaju potrebe vrhunskih atletičara u koje zasigurno spada i naš reprezentativac Vladimir Gašpar.

U cilju daljnjeg razvoja atletike osoba sa invaliditetom u Zadru, a pogotovo u svijetlu vrhunskih rezultata koje trenutno ostvaruju članovi Atletskog kluba za osobe s invaliditetom Fortius, apeliramo na odgovorne da u najkraćem mogućem vremenu osiguraju atletičarima adekvatne uvjete za trening.

 

S poštovanjem,

Predsjednik HASOSI

Izv.prof.dr.sc. Tomislav KrističevićSkip to content