Antonio Kosmat postavio državne rekorde na 400m i u skoku u dalj u Jesolu

Talijanski Jesolo domaćin je petog ovogodišnjeg WPA Grand Prix mitinga, a na njemu su natjecala tri hrvatska paraatletičara. Antonio Kosmat (T/F38) u petak je natjecao u čak četiri discipline, a u dvije je postavio državne rekorde. Natjecanje u Jesolu počeo je u bacanju koplja u kojem je s 15.23 metara zauzeo ukupno deseto mjesto. Iduća disciplina bila je skok u dalj, a skokom 4.74 metra Antonio je postavio novi hrvatski rekord u kategoriji T38, a zauzeo je, također, ukupno deseto mjesto. Poslijepodne je trčao 400 metara, a s rezultatom 56.86 sekundi postavio je državni rekord te zauzeo prvo mjesto u kategoriji T38. Posljednja disciplina u kojoj je natjecao bila je utrka na 100 metara, a dionicu je pretrčao za 12.47 sekundi što mu je donijelo treće mjesto u kategoriji T38.

Drugi hrvatski predstavnik u petak bio je Marin Županović koji je bacao koplje u kategoriji F54. S hitcem 19.92 metara, što je samo 13 centimetara kraće od državnog rekorda, Marin je zauzeo ukupno drugo mjesto.

Drugog dana mitinga u Jesolu natjecali su Miljenko Vučić i Marin Županović. Miljenko je pobijedio u bacanju kugle u kategoriji F11 s hitcem 12.26 metara. Marin je bacao disk, a s hitcem 17.57 metara plasirao se na ukupno treće mjesto.

REZULTATI HRVATSKIH NATJECATELJA

CJELOKUPNI REZULTATISkip to content