85 natjecatelja iz 9 europskih zemalja na Zagreb Open-u 2019

Za nešto više od tjedan dana, točnije u nedjelju, 22. rujna na atletskim borilištima Sportskog parka Mladost očekuje nas prvo izdanje Zagreb Open-a – Međunarodnog para atletskog mitinga. Prijave su pristigle iz devet europskih zemalja, a ukupno će natjecati 85 natjecatelja, 67 hrvatskih i 18 inozemnih.

Najviše prijava pristiglo je u disciplini bacanje kugle za muškarce u kojoj će nastupiti čak 28 para atletičara među kojima je i Matija Sloup, aktualni europski prvak u kategoriji F40. U bacanju čunja nastupat će Slovak Marian Kureja, brončani sa Paraolimpijskih igara u Riju. Koplje će bacati brončani sa Paraolimpijskih igara u Londonu, Branimir Budetić, a gledat ćemo i državnog rekordera u kategoriji F41 Vladimira Gašpara.

Zanimljivo će biti i u bacanju diska za muškarce gdje će nastupiti aktualni europski rekorder u kategoriji F64, član organizatora mitinga AKOI Uriho, Ivan Katanušić. Gledat ćemo i svjetskog viceprvaka u kategoriji F11 Austrijanca Bila Marinkovica. U sjedećem disku nastupit će hrvatski rekorder u kategoriji F52 Velimir Šandor, također brončani s Paraolimpijskih igara u Riju.

Aktualna paraolimpijska pobjednica iz Rija i svjetska prvakinja iz Londona Mikela Ristoski natjecat će u skoku u dalj. U muškom skoku u dalj gledat ćemo dvoboj našeg Zorana Talića, srebrnog s Paraolimpijskih igara u Riju i sa Svjetskog prvenstva u Londonu, i Grka Konstantina Veltsija.

Na 100 metara očekuje nas uzbudljiva utrka u kojoj će nastupiti brzi Grk Iasonas Gantes, devetoplasirani sa Svjetskog prvenstva u Londonu te Islanđanin Patrekur Andres Axelsson.

POPIS PRIJAVLJENIH/ENTRIES

PRELIMINARNA SATNICA/PRELIMINARY TIMETABLE

POKROVITELJISkip to content